יום שבת, 6 בנובמבר 2010

אפיה בריאה

שלום לכן,בפוסט זה אפרט בנושא אפיה בריאה.אתן טיפים לדרכים בהן ניתן לשנות הרכבים שיהיו קצת יותר בריאים ...
סוגי קמח-במקום קמח לבן ערבבו,חצי לבן וחצי קמח מלא.קמחים נוספים בריאים ומומלצים-שיפון,כוסמין.
כמות שמן-כמות השמן משפיעה על המאפה וכמובן על הקלוריות.ניתן להשתמש ב-50% פחות שמן מהכמות הכתובה במתכון.אפשר להחליף את המחצית הנותרת במיץ תפוזים\חלב סויה\חלב אורז\חלב שבולת שועל או במים.
סוג השמן-מומלץ שמן הקוקוס שאינו מתחמצן בחום גבוה.
ממתיקים-מומלץ לוותר על סוכר.במקום סוכר ניתן להשתמש במיפל,סילן תמרים,רכז תפוחי עץ,תמרים,סטיביה.
המרת מרכיבים-
אבקת שוקו- באבקת חרובים או קקאו אורגני או שוקולד 70% .
תמצית וניל- במקל וניל או בתמצית טבעית.
אבקת אפיה- בסודה לשתיה
ביצים- בפשתן טחון שהושרה במים
גלוטן-באצה בשם "אגר אגר"

נוותר על תבנית אפיה מאלומיניום.בזמן החימום משתחרר האלומיניום ונספג באוכל.
נרפד תבנית בניר אפיה כך נחסוך בשימוש בשמן מיותר.
נאפה בחום נמוך 160-170 מעלות.אפיה בטמפ' גבוהות מידי גורמות לתהליכי שריפה והורס את מרכיבי המזון.
פרי וירק-רצוי לבחור בעוגות פרי כדי לחסוך בכמות הקמח וההמתקה.ירקות עם מתיקות-דלעת גזר.

לקינוח מתכוון- מלבניות שיבולת שועל ותמרים
לתחתית ולציפוי:
1 כוס קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
300 גרם שיבולת (לא קוואקר)
חצי כוס שקדים קצוצים גס
180 גרם חמאה
2 כפות דבש
חצי כוס סוכר חום

למלית-
1 וחצי כוסות ממרח תמרים
חצי כפית קינמון

1.מכניסים את התבנית למקרר.זה מקל על מלאכת פיזור העיסה הדביקה.תבנית בגודל 20\28 ס"מ
ניתן לשמן לפני כן או לפרוס ניר אפיה.
2.מכינים את המלית-מערבבים ממרח תמרים עם קינמון.
3.מכינים את התחתית ,מרכיבים ואופים:בקערה מערבבים קמח ואבקת סודה  מוסיפים שיבולת שועל ושקדים.
4.מחממים תנור ל-160 מעלות
5.מחממים חמאה עם סוכר ודבש בסיר על להבה בינונית,ומבשלים תוך כדי בחישה כ-4 דקות,או עד שנוצרת תערובת אחידה.מורידים מהאש ושופכים את התערובת לקערה עם הקמח.מערבבים היטב.
6.מוציאים את התבנית מהמקרר.מחלקים את תערובת הבצק לשני חלקים שווים.משטחים את המחצית הראשונה בתבנית באופן אחיד ומהדקים.מורחים את מחית התמרים באופן אחיד, ומהדקים מעל את יתרת תערובת הבצק.
7.אופים כ-40 דקות,או עד שהמאפה מקבל גוון חום בהיר.מקררים וחותכים למלבנים.

בתאבון




6 תגובות:

  1. היי יעל,
    כבר אמרתי לך כמה אני מתחברת לבלוג שלך, ומקפידה להכנס אלייך ולבדוק אם לא פספסתי משהו. ואכן היה כדאי להכנס!
    תודה על המתכון, אני רוצה להכין אותו, רק לא הבנתי מה זה שיבולת שועל אם לא קוואקר.
    בקשר להמרות אני נוהגת להחליף חמאה (על מרגרינה מזמן וויתרתי) בחצי כוס שמן (במתכונים בהם לא צריך להקציף את החמאה).
    ד.א. תבקשי מיעל צוף לתת לך את המתכון שלה לעוגיות בריאות.
    שוב תודה רבה,
    אילנית.

    השבמחק
  2. יעל תודה על המתכון.1. גם אני שואלת מה אפשר לשים במקום חמאה. 2. אפשר להערבב חצי כוס קמח מלא וחצי רגיל?

    * איפה משיגים שמן קוקוס?. מחכה לתשובתך

    השבמחק
  3. הי
    אני שמחה שאתן מגיבות לפוסט האחרון.
    לאילנית-יש הבדל בין קוואקר לשבולת שועל.הקוואקר -עדין וכנראה עבר תהליך מסויים לעומת שבולת השועל שגסה וקשה יותר.

    למלבינה-יתכן ובחלק ממתכוני העוגות ניתן להמיר חמאה בשמן
    וכן לגבי הקמחים לערבב קמח לבן יחד עם מלא או שיפון.
    שמן קוקוס ניתן להשיג בחנויות טבע.

    השבמחק
  4. הי יעל,
    כיף לי לקרוא את מה שאת כותבת ובמיוחד שכל פעם את מלמדת משהו חדש.
    אני משתמשת הרבה בערבוב של קמח רגיל וקמח מלא.
    היום לימדת אותי תחליפים חדשים שלא הכרתי.
    יישר כוח
    יעל צוף

    השבמחק
  5. ווי, יעל , איזה בלוג מעניין יש לך.
    נכנסתי וממש התלהבתי.
    אני חובבת אפיה ומחפשת עוגיות בריאות וזה ממש עונה על מה שאני צריכה ובכלל למדתי מההמרות שהצגת כאן ואנסה לעשות בהם שימוש.
    האם את אופה עם הילדים בגן? איך? אשמח לשמוע האם את מקדישה חלק להכנת אוכל בריא בגן עם הילדים וכיצד.
    אשמח לשמוע עוד ולקרוא בבלןג שלך
    דבורה(:

    השבמחק
  6. שלום יעל...
    קצת באיחור, אני מגיעה אל הבלוג שלך...
    אני רציתי לדעת איךממירים סוכר ברכז תפוחים? מה הכמויות והאם זה לא משנה את המירקם דל העוגה (המעבר ממוצק לנוזל)
    תודה מאיה

    השבמחק