שמחתי לקבל תגובות מחברות שמתעניינות בנושא.הפעם אוסיף עוד טיפים בנושא.
ולקינוח אוסיף מתכון.
הטיפ הראשון קשור בהרגלי אכילה:
אכלו בזמנים קבועים וללא מרווחים גדולים בין הארוחות.אכלו 3 ארוחות ביום ו 2 ארוחות ביניהם.(משהו קל)
קצצו בקלוריות באמצעות צריכת כמויות קטנות של מזון.ארוחות תכופות מסייעות לשמירה על רמות יציבות של סוכר בדם.
הטיפ השני אכילת נבטים:
לנבטים ערך תזונתי רב,הם עשירים באנרגיה זמינה,ויטמינים,מינרלים,חומצות אמינות,חלבונים ואנזימים.
לשם הנבטה משרים זרעים במים לכ-6 שעות מנקזים את המים מניחים על מסננת.מגבת ניר לחה יכולה לתרום לשמירת הלחות.מסננת עליה מגבת ניר ואת הזרעים לפזר על מגבת הניר.חשוב לשמור על לחות קבועה עד שהם נובטים.
נהוג להנביט רק זרעים המיועדים לאכילה ולא זרעים לזריעה בגינה.יש נבטים רעילים כמו שעועית קידני.יש כאלו שרק
אחרי בישול ראויים לאכילה ויש כאלו שניתן לאוכלם חיים.
מבין הקטניות,אספסת מש חילבה עדשים ותלתן ראויים לאכילה חיים.קיטניות מונבטות אחרות יש לאדות מספר דקות עד
להתרככות לפני אכילתן.
נבטים חיים הוספנה לסלט והסלט גם טעים, נראה מושקע וכמובן בריא!!!
מתכון מדפי אורז -קונים בסופר במדף של אוכל סיני
מכינים טחינה
חותכים ירקות לרצועות דקות-פלפל,גזר,מלפפון,כרוב
מכינים בקערית עשבי תיבול שאוהבים-כוסברה פטרוזליה רוקט ללא חיתוך
נבטים גדולים של חמניות
את דפי האורז מכינים אחד בכל פעם.משרים כ-20 שניות במים חמים בכלי שטוח וגדול כגודל דף האורז.מניחים את הדף במים (ללא קיפולים )מוציאים על משטח שהוכן מראש כשהדף מונח ללא קיפולים.
מורחים בשליש משטחו :טחינה עליה מניחים ירקות ונבטים ומגלגלים כמו בלינצ'ס.
בתאבון
ולקינוח אוסיף מתכון.
הטיפ הראשון קשור בהרגלי אכילה:
אכלו בזמנים קבועים וללא מרווחים גדולים בין הארוחות.אכלו 3 ארוחות ביום ו 2 ארוחות ביניהם.(משהו קל)
קצצו בקלוריות באמצעות צריכת כמויות קטנות של מזון.ארוחות תכופות מסייעות לשמירה על רמות יציבות של סוכר בדם.
הטיפ השני אכילת נבטים:
לנבטים ערך תזונתי רב,הם עשירים באנרגיה זמינה,ויטמינים,מינרלים,חומצות אמינות,חלבונים ואנזימים.
לשם הנבטה משרים זרעים במים לכ-6 שעות מנקזים את המים מניחים על מסננת.מגבת ניר לחה יכולה לתרום לשמירת הלחות.מסננת עליה מגבת ניר ואת הזרעים לפזר על מגבת הניר.חשוב לשמור על לחות קבועה עד שהם נובטים.
נהוג להנביט רק זרעים המיועדים לאכילה ולא זרעים לזריעה בגינה.יש נבטים רעילים כמו שעועית קידני.יש כאלו שרק
אחרי בישול ראויים לאכילה ויש כאלו שניתן לאוכלם חיים.
מבין הקטניות,אספסת מש חילבה עדשים ותלתן ראויים לאכילה חיים.קיטניות מונבטות אחרות יש לאדות מספר דקות עד
להתרככות לפני אכילתן.
נבטים חיים הוספנה לסלט והסלט גם טעים, נראה מושקע וכמובן בריא!!!
מתכון מדפי אורז -קונים בסופר במדף של אוכל סיני
מכינים טחינה
חותכים ירקות לרצועות דקות-פלפל,גזר,מלפפון,כרוב
מכינים בקערית עשבי תיבול שאוהבים-כוסברה פטרוזליה רוקט ללא חיתוך
נבטים גדולים של חמניות
את דפי האורז מכינים אחד בכל פעם.משרים כ-20 שניות במים חמים בכלי שטוח וגדול כגודל דף האורז.מניחים את הדף במים (ללא קיפולים )מוציאים על משטח שהוכן מראש כשהדף מונח ללא קיפולים.
מורחים בשליש משטחו :טחינה עליה מניחים ירקות ונבטים ומגלגלים כמו בלינצ'ס.
בתאבון