יום שבת, 18 בדצמבר 2010

ליקוט צמחי בר למאכל

כגננת פעילה מספר שנים בנושא הסביבה\אקולוגיה וגני קיבל הסמכה "גן ירוק מתמיד". נתבקשתי להצטרף לצוות גננות מובילות בתחום ה"ירוק".כצוות חשיבה החלטנו להתמקד בנושא ה"גינה" ויחד נבנה תוכנית המתאימה לגני ילדים.
אני בחרתי את נושא התזונה והבישול.
בישולים מגינת הירק,בנית טבון וכן בישולים מצמחי בר למאכל. בפוסט זה ארחיב  על נושא הליקוט.ליקוט צמחי בר,צמחים שפוגשים  בטיולים שלנו. בשנים האחרונות המודעות לליקוט צמחי בר למאכל הולכת וגדלה. אנשים לומדים בסדנאות ליקוט הם יוצאים לאכול צמחים ומשתמשים בהם לבישול ולאפיה.
כדי ללמוד את הנושא אמליץ על ספר שיסייע בזיהוי הצמחים. הספר נקרא "צמחי בר למאכל" אורי צ'יזיק בהוצאת מפה.
ספר המשלב מסלולי טיול וגם מידע על ליקוט בפועל.בכל מסלול הסבר על שני צמחים ולכל צמח כרטיס ביקור.
בספר צילומים מרהיבים ומתכונים.
לדעתי ניתן להרחיב את נושא הליקוט בגן, לנסות לשתול את צמחי הבר בגינת הגן ולדאוג להתרבותם, הן על ידי הפצת זרעים טבעית או איסוף הזרעים. וכך ניתן לבנות בנק זרעים לשימוש בעתיד.
המתכון לימי החורף עם צאת הסרפדים.
מרק סירפדים
מרכיבים:
צרור גדול של עלי סרפד
מרק קיים- מומלץ מרק ירקות
אופן הכנה:
חולטים את עלי הסרפד במשך כמה דקות.מכניסים את עלי הסרפד החלוטים ואת מי החליטה למעבד מזון ומעבדים עד
לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את התערובת למרק.
בהנאה יעל

3 תגובות:

  1. היי יעלי,
    כל הכבוד על התואר "גן ירוק מתמיד"!
    אהבתי את הרעיון של הליקוט עם הילדים. אחפש את הספר בפעם הבאה שאהיה בסטימצקי.
    אני אלרגית לסרפד, לכן אוותר הפעם על המתכון:) אני מקווה גם שאף אחד מהילדים לא יפתח איזושהי אלרגיה לצמחים:)טוב, לא כולנו חסינים כמו בני המושבים... :)
    בכל מקרה עם הבנות שלי זה נשמע לי רעיון מדהים! אולי נקבע טיול לשבת הבאה?
    אילנית.

    השבמחק
  2. http://www.haifahaifa.co.il/?s=%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA+%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D+-+%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90
    תזונה לילדים סרט שנתקלתי בו באתר של עיריית חיפה
    הנושא שאת עוסקת בו כל כך חשוב...
    ולא מדובר מספיק
    אז תודה שאת עוזרת לי להיות חשופה אליו...
    הדר.

    השבמחק
  3. לאילנית והדר
    תודה על המשוב לפוסט החדש,הספר שהזכרתי עורר בי רצון לצאת לטיול בעקבות צמחי בר למאכל.
    תודה ללינק ששלחת אצפה בו.
    לילה טוב יעל

    השבמחק